Fysiotherapie met aandacht

De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij of zij kijkt samen met u naar uw situatie en mogelijkheden. Met adviezen en oefeningen helpt de fysiotherapeut u te (blijven) bewegen.

Wilt u liever een consult op afstand? Geef dit dan aan als u een afspraak maakt: vaak is een telefonisch consult of een videoconsult ook mogelijk.

Wij zijn door onze patiënten in 2022 beoordeeld met een gemiddelde van 9.3.

Medewerkers

Mevr. S. van Gerwen
Fysiotherapeut

BIG-nummer: 69909524904

Specialisaties:

 • Docent Zwangerfit
 • Stress & Pijn
Mevr. D. van der Werf
Fysiotherapeut

BIG-nummer: 59908708504

Specialisatie:

 • Medical Taping
 • COPD en astma
 • BPPD/duizeligheidsklachten
 • Fysiotherapeutische zorg voor COVID-19 patiënten

Openingstijden

Meer informatie

 • Om een indruk te krijgen van uw gezondheidsprobleem zal het eerste contact voornamelijk bestaan uit een gesprek om inzicht te krijgen in uw klachten. Welke factoren spelen mee bij het ontstaan van deze klachten en wat zou u graag willen
  verbeteren?

  Daarna volgt een lichamelijk onderzoek om te zien hoe u beweegt en welke bewegingen niet meer gaan zoals gewoonlijk. Vervolgens wordt in samenspraak een behandelplan opgesteld en krijgt u oefeningen en/of adviezen.

  Wij verzoeken u vriendelijk of u bij uw eerste afspraak het volgende mee wilt nemen:

  • uw verzekeringspasje
  • uw identiteitsbewijs
  • een handdoek (voor uw eigen hygiëne)
  • eventueel de verwijsbrief van uw arts
 • SHG heeft een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Indien u aanvullend verzekerd bent, zullen uw behandelingen vergoed worden door de verzekeraar.
  Wij adviseren u goed na te gaan welk aanvullend pakket u heeft afgesloten en hoeveel behandelingen fysiotherapie vergoed worden.

  Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie maar wilt u toch behandeld worden? Dat kan. U ontvangt dan een rekening van ons.

  Tarieven 2023

  Behandelingen In praktijk Aan huis
  Zitting fysiotherapie € 39,50 € 54,50
  Zitting manuele therapie € 54,50 € 69,50
  Zitting oedeemtherapie € 54,50 € 69,50
  Consult fysiotherapie op verzoek van arts € 64,50 € 79,50
  Screening, intake en onderzoek € 54,50 € 64,50
  Intake en onderzoek na verwijzing arts € 54,50 € 69,50
  Dynaband en tape Prijs
  Dynaband per meter € 6,50
  Tape per 0,5 meter € 3,50
  Rol tape € 16,-

  Als u verhinderd bent, moet u uw afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren afzeggen. Wanneer u niet afbelt, brengen wij de gereserveerde tijd van € 39,50 bij u in rekening. Deze rekening kunt u niet indienen bij uw zorgverzekeraar.

 • U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijsbrief nodig van uw huisarts. Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de specialist op het gebied van bewegen terecht en u kunt gelijk aan uw herstel werken.

  De fysiotherapeut informeert uw huisarts zodat hij of zij een centrale rol blijft vervullen. Als u dit niet wilt, zullen wij uw wens uiteraard respecteren.

  Als u besluit rechtstreeks naar één van onze fysiotherapeuten te gaan, dan zal deze eerst een zogenaamde screening uitvoeren. Dit betekent dat hij/zij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent voor uw gezondheidsklacht.

  Behandeling aan huis

  Wij behandelen ook aan huis. Hiervoor is een specifieke verwijzing van huisarts of specialist nodig.

 • Behandeling afgesloten bij de fysiotherapeut, maar behoefte aan fysiotherapeutische begeleiding bij het bewegen? Altijd al willen beginnen met sporten, maar u wilt dit op een verantwoorde wijze doen? Heeft u een chronische ziekte en vindt u het prettig om onder deskundige begeleiding te bewegen?

  Gezondheidscentrum Houtwijk bieden u medische fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut!

  Hoe werkt het?
  Na aanmelding ontvangt u een intakeformulier. Dit formulier neemt u ingevuld mee naar de eerste afspraak. Deze eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en een conditietest om een beeld te krijgen van uw gezondheid en persoonlijk doel van de training. Op basis van deze informatie start u met sporten door middel van een trainingsschema dat speciaal voor u is opgesteld. Dit schema wordt regelmatig met u doorgenomen en indien nodig aangepast.

  Alle trainingen zijn op afspraak tussen 8:00 – 17:30 uur

  Wat zijn de kosten?
  U kunt kiezen uit verschillende abonnementen.

  Prijs
  Intake Medische Fitness / Fysiofitheidscan € 54,50
  Abonnement A
  1x per week trainen gedurende 3 maanden € 104,-
  1x per week trainen gedurende 12 maanden € 384,-
  Abonnement B
  2x per week trainen gedurende 3 maanden. € 163,-
  2x per week trainen gedurende 12 maanden € 598,-
  Abonnement C
  3x per week trainen gedurende 3 maanden € 221,50
  3x per week trainen gedurende 12 maanden

   

  € 800,-

  Let op!
  Voor de mensen die aansluitend aan de fysiotherapiebehandelingen van gezondheidscentrum Houtwijk gaan deelnemen aan de medische fitness vervallen de intakekosten. U kunt bij ons in het gezondheidscentrum pinnen bij de receptie.

  Aanmelden of vragen?
  Voor aanmelden of meer informatie kunt u bellen met de afdeling fysiotherapie op het nummer (070) 444 53 65 of reageren via de email: receptie-ft@shg.nl